Over ons

Relight maakt van karton iets prachtigs

Al in de jaren zeventig ontdekte de bekende ontwerper en architect Frank Gehry dat karton een prachtig materiaal was om kunstwerken mee te maken. Wij hebben zijn gedachtegoed overgenomen en zijn een aantal jaren geleden gaan experimenten met karton als grondmateriaal voor verschillende lampen.

resie l interieur

Over relight

Uit onze passie voor karton en design is uiteindelijk Relight ontstaan. Een bedrijf dat prachtige producten vervaardigd uit gerecycled karton. Onze lampen dragen dus bij aan een betere wereld in het algemeen. Maar belangrijker nog jouw betere wereld!

Wie zijn we?

Onder het label Relight, zijn onze prachtige kartonnen lampen te verkrijgen. We ontwerpen en produceren lampenkappen, staande lampen en tafellampen van karton. Deze worden volledig vervaardigd uit (gerecycled) karton.

In  onze eigen Nederlandse fabriek wordt elk onderdeel met een grote lasersnijmachine uitgesneden en vervolgens worden de onderdelen laag voor laag op elkaar geplakt. Hierdoor ontstaan er verschillende vormen en zo zijn de designmogelijkheden per lamp eindeloos.

Karton is de inspiratie in het vinden van nieuwe verlichtingsideeën

Het oogt wellicht als een fragiel materiaal, maar is verrassend sterk en functioneel wanneer het op de juiste manier in het design is verwerkt.

” Karton is de inspiratie in het vinden van nieuwe verlichtingsideeën

Het oogt wellicht als een fragiel materiaal, maar is verrassend sterk en functioneel wanneer het op de juiste manier in het design is verwerkt. “

Niels van de Winkel

Designer // Eigenaar bij Relight

Niels van de Winkel

Designer // Eigenaar bij Relight

niels glance vision
lasersnijden
Lasersnijden

Uiterst nauwkeurig

assemblage
Assemblage

Zorgvuldig en met precisie

coating
Coating

Prachtige afwerking

resie l interieur

Door onze eigen productie van ontwerp tot eind product, houden we continue de kwaliteit op het hoogste niveau. Naast deze controle zijn we ook enorm flexibel in levertijden, grotere projecten of speciale wensen in een ontwerp op maat. Bestel je 1 lamp voor boven de eettafel of 40 lampen voor in jouw restaurant of kantoor, wij denken graag met je mee en staan voor je klaar.